Zuigelingen

zuigelingen

Wat zien we als baby’s uit balans zijn

  • veel huilen, vaak ontroostbaar
  • darmkrampjes
  • veelvuldig spugen
  • onrust, veel bewegen en slaan met armen en benen
  • algeheel veel onrust en daardoor ook moeizaam (in)slapen

Mogelijke oorzaken ?

  • stress voor de geboorte
  • stress tijdens de bevalling
  • stress na de geboorte

Stress voor de geboorte kan veroorzaakt worden door lichamelijke problemen van de moeder zoals bekkeninstabiliteit, langdurige misselijkheid, vermoeidheid en ander lichamelijk ongemak.

Uit recente onderzoeken blijkt dat mentale en emotionele stress van de moeder, veel invloed heeft op het nog ongeboren kind.

Te denken valt aan weinig vertrouwen hebben in het aanstaande moederschap, zorgen om het nog ongeboren kindje, maar ook relatieproblemen, die we helaas in deze o zo belangrijke periode al veel zien.

Stress tijdens de bevalling. Een moeizame, langdurige bevalling kan veel invloed later op het kind hebben. Iedere onderbreking van de natuurlijke gang van zaken tijdens de bevalling, brengt stress met zich mee voor de baby. Denk hierbij aan de volgende zaken; een ontsluiting die niet doorzet, een stuitligging of sterrekijkertje, een bevalling met hulp van de vacuümpomp, teruglopen van de hartslag tijdens de bevalling. Ook een keizersnede is altijd tegen de natuurlijke gang van zaken en kan een oorzaak zijn dat het kind na de bevalling uit balans is.

Stress na de bevalling heeft vaak te maken met zaken als het moeilijk op gang komen van de voeding, ademhalingsproblemen of het moeizaam op temperatuur komen direct na de geboorte. Ook als de baby niet in staat is direct na de bevalling bij de moeder te verblijven, brengt dit stress en verwarring met zich mee.

Zuigelingen zijn er heel gevoelig voor, als de moeder na de bevalling mentaal of emotioneel niet lekker in haar vel zit. Denk aan de postnatale depressie.

stockfoto 4x3

Osteopathie met hart voor kinderen,
bij u aan huis, vanzelfsprekend!

 
 

Onze aanpak

Door op een zeer zachte wijze de beide hersenhelften terug in balans te brengen, komt de baby vrijwel onmiddellijk tot rust en ontspanning. Vaak zijn 2 a 3 behandelingen voldoende voor een blijvend resultaat.

De osteopaat maakt heel voorzichtig contact met het hoofdje van de zuigeling en met nauwelijks zichtbare beweging brengt hij het geheel terug in balans. 

Deze werkwijze is voor de baby aangenaam en volkomen veilig. Behandelingen vinden bij voorkeur bij u thuis plaats.

VOORKEURSHOUDING
Een voorkeurshouding wordt vaak gezien bij zuigelingen en is uitstekend met osteopathie te verhelpen. Het heeft vaak te maken met de ligging van het nog ongeboren kind in de baarmoeder. Hiervoor zijn meestal meer dan 3 behandelingen nodig.

 

osteopathie-voor-zuigelingen-en-baby