Werkwijze

ron-martens-behandeling-osteopathie

HET BREIN ONDER STRESS
Recentelijke onderzoeken en publicaties over de werking van het menselijk brein onder stress, laten zien dat de communicatie tussen delen van de hersenen verstoord is. Het zijn met name  verbindingen tussen de rechter en de linker hersenhelft die minder werkzaam zijn.

GEVOLGEN
Dit heeft grote gevolgen voor het functioneren van het kind. Zo wordt de werking van het deel van het zenuwstelsel, dat organen als de  darmpjes en de maag aanstuurt, ook verstoord. Dit zorgt voor de klachten die we bij baby’s vaak zien; darmkrampjes en spugen. 

Ook bij oudere kinderen zijn de gevolgen van het onvoldoende communiceren van beide hersenhelften met elkaar groot; van vele vormen van leerproblemen, tot allerlei gedragsproblemen.

POSITIEVE RESULTATEN MET OSTEOPATHIE
De positieve resultaten van onze behandelingen, laten zich mijn inziens voor een groot deel verklaren in het feit dat wij osteopaten, in staat zijn de beide hersenhelften weer in balans te brengen, weer synchroon te laten werken.

Het verbonden brein brengt veel voordelen voor het kind (ook voor de volwassenen overigens), die ik per leeftijdscategorie zal aangeven.

stockfoto 4x3

een verbonden brein

een magisch brein

BEHANDELING AAN HUIS VOOR BABY`S
De mogelijkheid bestaat om baby’s aan huis te behandelen. In de 25 jaren dat ik zuigelingen behandel, heb ik de talloze moeders vaak met een hoop stress naar de praktijk zien komen. Een te zware maxi cosi, broertjes en zusjes aan het been hangend, een kind dat eigenlijk gevoed moest worden of waar net de luier vol was.

Dit is niet meer nodig, temeer daar rust en regelmaat zo essentieel voor uw kindje is.